MEB AGS PUAN HESAPLAMA 2025

0 kez hesaplama yapıldı
222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’na göre, Türkiye’de mecburi ilköğretim çağı kaç yaş grubundaki çocukları kapsar??
  • 5-13 yaş
  • 6-14 yaş
  • 7-15 yaş
  • 8-16 yaş
  • 9-17 yaş

**Doğru sayısı belirtmek istemiyorsanız 0 yazabilirsiniz.

✍🏻 Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yorumlar (74)

  1. Merhabalar branşlarda Grafik tasarım yok, ekleyebilir misiniz

  2. Puan türü kısmında yiyecek içecek öğretmenliği de bulunmamaktadır.

  3. Puan türü seçeneklerinde neden TEKNOLOJİ VE TASARIM Branşı yok? seçeneklerde var olan birçok branştan daha fazla ihtiyaç olan bir branş…açıkçası bunu gözden kaçırmanız beni şaşırttı. Seçenekler arasına kısa sürede eklemeniz dileğiyle… iyi günler dilerim.

  4. İngilizce puan türünde ortalama 81 olarak gözüküyor. Ortalama 81 ise 500lük kontenjana girebilmek için 88-90 civarı puan lazım buda tamamen mantık dışı. Yani ya bu siteye giren adaylar çok iyi ya da ortalamayı bilerek yükseltiyorlar

    • Hocam sonuçta tahmini hesaplamalar yapıyor insanlar. Orada yazan ortalama fikir verse de sadece onu baz almak doğru olmaz :) Sınav günü ortalamaları sıfırlayacağız. Böylece kesin netlerle hesaplama yapılır ve ortalama daha sağlıklı olur.

    • İnsanlar buraya yapmak istedikleri netleri giriyorlar. Çoğu gerçek dışı yani. Gerçekte ortalama çok daha düşük olacak.

  5. Merhabalar, öncelikle site için teşekkürler. Sormak istediğim şey şu mesela ben İngilizce puanından hesaplama yapıyorum, işlem sırasında hesaplamaya YDS puanımı da istiyor sistem. Daha sonra çıkan sonuçta “Puan Türü: İngilizce MEB-AGS-P3-06
    Puanınız: 88.33” yazan kısım benim sadece 13 temmuzda gireceğim sınavdan alacağım puan mı yoksa YDS puanımın %50si de bu 88.33 puanın içinde mı?

  6. 23/06/2025

    Hesaplamanın doğruluk payı nasıl çünkü şu anki netlerime göre gayet güzel geliyor. Doğruysa eğer biraz rahatlicam çok stesliym çünkü

    • Merhaba hocam, ÖSYM’nin AGS için verdiği test ağırlıklarını KPSS’ye benzer şekilde uyarlayıp hesaplıyoruz. Ancak standart sapma gibi değerler bilinmediğinden hesaplamalar tüm sitelerde tahminidir. Puan Hesaplama ile ilgili daha detaylı bilgi için AGS puanı nasıl hesaplanıyor yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


🚀 AGS Sınavı Nedir?

AGS, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla öğretmen atamalarını gerçekleştirmek için yapılan bir sınavdır. Açılımı Akademi Giriş Sınavıdır. Sınav, ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Daha önce KPSS puanı ile yapılan atamalar, artık AGS puanı ile yapılacaktır.

Milli Eğitim Akademisine alınacak adayların belirlenmesi için düzenlenecek sınav, çoktan seçmeli 50 adet sorudan oluşacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar Milli Eğitim Akademisinde belirlenen sürede eğitim alacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar ise sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

📚 AGS'de Hangi Dersler Var?

Öğretmenlik atamalarında birden fazla AGS puanı kullanılacaktır. Bu puanlar için farklı dersler farklı ağırlıklara sahip olacaktır. Daha önce ÖABT sınavına giren adaylar, ÖABT sınavına girmeye devam edecektir. Yani AGS + ÖABT puanı ile atama puanı hesaplanacaktır. Bu adayların MEB-AGS-P2 puanı hesaplanacaktır. Aynı şekilde MEB-AGS-P3 puan koduyla atanacak YDS (Yabancı Dil Sınavı) adaylar AGS+YDS puanı hesaplanacaktır.

AGS’de yer alan dersler şunlardır:

  • 📝 Sözel Yetenek
  • 🧮 Sayısal Yetenek
  • 🏛️ Tarih
  • 🌍 Coğrafya
  • 🎓 Eğitimin Temelleri ve Türk Mil. Eğ. Sis
  • ⚖️ Mevzuat

🤖 MEB AGS Puan Hesaplama Robotu 2025

2025 AGS Puan Hesaplama robotumuz ÖSYM tarafından yapılan duyurular baz alınarak hazırlanmıştır. AGS puan hesaplama robotu Türkiye'de ilk defa branş bazlı hesaplamaya yaparak aynı puan türünde yapılan hesaplamaların ortalamasını size gösterir. Böylece sizin branşınızda hesaplama yapan diğer adayların da puan ortalamasını görebilirsiniz.

Karşılaştırmalı AGS (Akademi Giriş Sınavı) puan hesaplama robotu ile 50 puan üzerindeki her hesaplama sistem tarafından kaydedilir ve ortalaması size gösterilir. Böylece branş bazlı güvenilir bir ortalama sunar.

Akademi Giriş Sınavı (AGS) puanı hesaplanırken matematiksel formüller kullanılmaktadır. MEB-AGS-P1, MEB-AGS-P2, MEB-AGS-P3 gibi puan türleri kendi içerisinde farklı oranlarda ders ağırlıkları barındırır.

📊 MEB AGS Puan Türleri Nelerdir?

ÖABT sınavı olmayan adayların yalnızca MEB-AGS-P1 puanı hesaplanacaktır. ÖABT sınavı olanlar MEB-AGS-P2 ile, YDS'ye girecek adaylar ise MEB-AGS-P3 ile atama puanına sahip olacaktır.

AGS'de yer alan puan türlerinin ders ağırlıkları farklı olduğu için her puan türü için yapılan hesaplama farklı sonuçlar verecektir. Örneğin, MEB-AGS-P1 puanı için sözel ve sayısal yetenek testleri, MEB-AGS-P2'ye kıyasla daha fazla puan getirmektedir.

❓ AGS'de Kaç Soru Soruluyor?

AGS’de toplamda 80 soru sorulacaktır. Soruların yaklaşık dağılımı şu şekildedir:

  • 📝 Sözel Yetenek: 15 Soru
  • 🧮 Sayısal Yetenek: 15 Soru
  • 🏛️ Tarih: 10 Soru
  • 🌍 Coğrafya: 8 Soru
  • 🎓 Eğitimin Temelleri ve Türk Mil. Eğ. Sis.: 24 Soru
  • ⚖️ Mevzuat: 8 Soru

📝 ÖABT Kaç Soru Soruluyor?

ÖABT yani alan sınavlarında toplamda 50 soru sorulacaktır. Daha önce 75 soru soruluyordu ancak son güncelleme ile birlikte 50 soruya düşürülmüştür.

📅 2025 AGS Ne Zaman?

MEB AGS (Akademi Giriş Sınavı) 2025, 13 Temmuz saat 10:00'da yapılacaktır. Sınava kalan süreyi ana sayfamızda bulunan sınav sayacından takip edebilirsiniz. ÖABT ise aynı gün öğleden sonra gerçekleştirilecektir.

Daha ayrıntılı bilgi için geniş kapsamlı AGS nedir? AGS dersleri neler? yazımızı okuyabilirsiniz.